Gratis bezorging vanaf €40.
Voor 17u besteld, morgen in huis.
Eigen voorraad.
2000, zelfde dag levering.

Haarverzorging tijdens de wintermaanden.

0 reacties /

Waarom je haar meer verzorging nodig heeft tijdens de wintermaanden

Het is weer zover, de temperaturen gaan naar beneden, de koude komt ons alweer tegemoet wanneer we onze woonst verlaten. Laten we dan maar lekker binnen blijven samen met onze geliefden, lekker knus en warm. Maar dat is net waar het dan vaak fout gaat. Een warme ruimte is ook meestal een ruimte met een droge lucht welke nog meer schade geeft aan onze haren. De verwarming zorgt er voor dat de schubben van je haar open gaan. Je haar wordt onhandelbaar, statisch en kroes. Je hebt dus last van droge haren.

Hoe verzorg ik mijn haar in de winter?

Geen nood, voor alles is er een oplossing. We gaan onze haren wassen met een shampoo voor droog haar, maar is dit wel genoeg? Nee, een shampoo voor droog of beschadigd haar zal uiteraard reeds een verbetering geven maar best kan je dit ook gaan combineren met wat extra voeding en hydratatie voor je mooie haardos. Je haar wordt tijdens de winter ook blootgesteld aan andere materialen zoals een muts of andere hoofdbedekking. Hierdoor zullen de puntjes van je haar gaan splitsen, gebruik dus bijvoorbeeld een sealer voor gespleten haarpunten zoals de Bonacure Sealed Ends - Repair & Rescue. Deze sealer zal je alvast helpen om gespleten haarpunten te sluiten en ze verder te voorkomen.

Zoals we eerder vermeld hadden raden we ook aan je haar en hoofdhuid extra te voeden. Gebruik daarom na het wassen van je haar één à twee keer per week een voedend haarmasker. Je zal ook merken dat door het gebruik van een voedend haarmasker, jouw haren zijn glans terug krijgen en opnieuw lekker zacht zullen aanvoelen.

Wat vermijd ik het best voor mijn haar tijdens de winter?

Een lekker hete douche nemen in de winter kan je een flinke opkikker geven. Pas toch tijdens de winter de temperatuur van het water aan wanneer je uw haren gaat wassen. Heet water droogt je haar uit. Gebruik dus lauw water om je haar te wassen. In de winter is het nog belangrijker om een goede conditioner te gebruiken. Een conditioner sluit de haarschubben en zorgt dus voor sterker haar. Gebruik een conditioner op maat van je haar en enkel op de lengtes van je haar, niet op je hoofdhuid.

Vanavond een bezoek brengen aan een goede vriend of vriendin, maar eerst nog even snel je haar wassen. Voorzie voldoende tijd als u ergens naartoe wilt gaan. Met nat haar naar buiten gaan in de koude zorgt dat je haar sneller zal gaan breken. Droog dus eerst je haar met een haardroger of föhn alvorens naar buiten te gaan. Tijdens het föhnen raden we ook aan een niet te hoge temperatuur te gebruiken. Onthoud, dit zorgt voor droge haren. Indien je voldoende tijd hebt probeer dan de föhn zoveel als mogelijk aan de kant te laten liggen.

Bescherm je haar! Een hoed, pet of sjaal helpt om je haar te beschermen tegen de koude temperaturen. 

Statisch haar behandelen

Helemaal fijn die tips voor je haar te beschermen tijdens de wintermaanden. Maar, we kennen het allemaal, je zet je muts af en je haren gaan alle richtingen uit. Dit fenomeen heet statisch geladen haar. We zouden je nu een hele uitleg kunnen geven hoe statische elektriciteit werkt, maar dit gaan we je voorlopig besparen. Laat ons het even hebben over hoe we statisch geladen haar kunnen oplossen. 

Het gebruik van de juiste kam of borstel kan alvast helpen. Gebruik daarom een keramische of houten haarborsten, deze zullen alvast helpen bij het verminderen van statische elektriciteit in je haar. 

Bij Beauty-Company hebben we ook een geheim wapen voor tijdens de wintermaanden. Het La Croa - 10in1 haarmasker in de vorm van een spray. Het La Croa haarmasker geeft extra voeding aan je haar, vergemakkelijkt het kammen, elimineert en voorkomt gespleten punten en vooral, het elimineert statische elektriciteit in het haar. Dit masker breng je aan op handdoek droog haar waarna je deze goed in masseert vanaf de haarwortel tot aan de puntjes van je haar. Hierna kan je je haar föhnen of stijlen naar keuze want dit haarmasker beschermt ook, bovenop zijn andere kwaliteiten, tegen warmte.

Laat een reactie achter

Alle blog antwoorden worden gecontroleerd voor publicatie
U bent ingeschreven!